Studion

Om oss – mig, kunderna och nätverket i stort

Vi drog igång Imposant i oktober 2016 och hade redan från starten kontorsplats på Creative House i Örebro. Här samlas över 65 företag och 90 innovativa och kreativa personer under samma tak. Genom att dela lokal berikar och inspirerar vi varandra – samtidigt som vi snabbt och enkelt kan samarbeta i nätverksform.

På Imposant arbetar vi med säljande texter, copywriting och annan skriven kommunikation. Texterna har alltid ett syfte – att förmå läsaren att köpa en produkt eller tjänst, gå med i en förening eller ladda ner en app. Som du kan se längre ner på sidan är våra kunder framförallt små eller medelstora företag som saknar en egen marknadsavdelning.

Mikael Enmalm

Copywriter

Efter några brokiga år som informatör, kommunikatör, säljare och ungdomligt vilsen insåg jag 2013 vad alla andra redan visste – att jag skulle bli copywriter. Varför hade ingen sagt det tidigare? Jag läste på anrika Berghs School of Communication i Stockholm och lärde mig allt om Pelle metar, hur man säljer vatten och att David Ogilvy är den moderna marknadsföringens fader.

Som "kåppirajter" gillar jag att tänja på gränserna, hitta nya infallsvinklar på ditt erbjudande och att locka helt nya kundgrupper till ditt varumärke. Byggnation, teknik, miljö och nördkultur är ämnen jag redan greppar, men det bästa jag vet är att få gotta ner mig i något helt nytt.

Case: Great Security

Pressmeddelanden som svänger

Marknadsavdelningen på Great Security hörde av sig och undrade om vi ville hjälpa till med deras pressmeddelanden. Ja – så klart!

Vi är ett av Sveriges största privatägda säkerhetsföretag, med rikstäckande verksamhet, cirka 300 anställda och en omsättning på över 500 miljoner. Företaget erbjuder lösningar och spetskompetens inom brandlarm, kameralösningar, inbrottslarm, integrerade säkerhetssystem, passageanläggningar och låsinstallationer.

Case: Biner

Webbplats för digitalisering och förändringsledning

När Biner, som är ledande inom konsulting och utbildning inom förändringsledning och agila arbetssätt, skulle ta fram sin nya webbplats var vi med redan från start och lade upp strategierna. Projektledning och design av Tamburlane, text av Imposant och webbutveckling av Republic.

Förändringar kommer snabbare och blir allt mer omvälvande inom alla branscher. Samtidigt ökar kraven på tidigare leveranser, beslut och resultat. Det här ställer helt nya krav på moderna företag och berör alla nivåer i verksamheten. Hur förändringsbenägen är din organisation?

Biner stöttar ditt företag genom er agila transformation och ökar er förändringsmognad. Vi implementerar bättre processer på alla nivåer, ökar kompetensen för att möta nya utmaningar och effektiviserar arbetssätten så att hela din organisation kan arbeta smartare och smidigare.

Case: Creative House

Webbplats och regelbundet nyhetsflöde

När Örebros största Business Community skulle ta fram sin nya webb föll uppgiften på Imposant och Pixalero – för projektledning/copy respektive webbdesign. Sedan nylanseringen i oktober 2017 är det vi som sköter alla uppdateringar på webbplatsen och flödet på Facebook.

På Creative House finns stora och små företag från många olika branscher – förenade i sin vilja att samarbeta, nätverka och vara kreativa.
Här i huset händer det saker hela tiden och lite av det presenterar vi här. Det blir nyheter, skvaller, kuriosa och spännande samarbeten.

Case: Örnsro trästad

Folder för ny stadsdel

För att marknadsföra Örebros nya träkvarter tog vi fram en åttasidig A4-folder. Grafisk formgivning av Mårten Lindquist på arkitektkontoret C.F. Møller.

Sätt dig i skuggan under träden med en bok i handen och dröm dig bort under lediga dagar. Vid dina fötter breder en ängsmark ut sig, fast du bor mitt inne i stan.

Case: Aspuddens blogg

Ett personligare uttryck med spökskrivare

Aspuddens ville ha innehåll på bloggen, löpande uppdateringar på Facebook och fart på Instagram. Vi på Imposant fungerar som deras externa redaktion, som varje vecka producerar inlägg och genererar trafik till aspuddens.se.

Här på bloggen vill vi visa dig en mer personlig och nära sida av oss på Aspuddens. Då och då kommer vi säkert också att ge tips eller råd om ditt och datt. Vi tycker att det ska bli spännande, men också lite pirrigt. Hoppas du också tycker det!

Case: Satisfactory

Direktreklam om inbrottsskydd och säkerhet

Webbutiken Satisfactory ville köra en sommarkampanj med direktreklam i några villaområden runt Örebro. Vi hjälpte till med projektledning, text och idé till ett A4-blad. Grafisk formgivning av Ahrt informationsdesign.

Du kan avskräcka tjuven på många smarta sätt. Låt exempelvis lamporna tändas och släckas slumpvis, montera fasadlampor med rörelsesensor och låt utebelysningen tändas automatiskt när solen går ner.

[...]

Vänd blad så får du fler tips...

Case: Cykeltek

Trixiga texter till en rullande verkstad

När Kevin Mercer drog igång Cykeltek – Örebros enda mobila cykelverkstad – var det vi på Imposant som hjälpte till med trimmade texter, väloljat innehåll och fartfyllda formuleringar. Pixalero monterade ihop sajten.

Du behöver inte krångla med att lämna och hämta cykeln. Kevin kommer till dig och servar cykeln i ditt hem eller på din arbetsplats – under tiden som du arbetar, dricker kaffe, klipper gräset eller bloggar om dina senaste cykeläventyr.

Case: Iprofil

Texter som svänger till ny e-handelsbutik

När Tryckakuten Sverige AB lanserade sin e-handelssida Iprofil.se var det vi som tog fram innehållet. De ville ha sköna texter som lockar besökaren att ta en första kontakt med säljavdelningen. Sidans produkttexter ingick däremot inte i uppdraget. Tamburlane skapade webbsida och e-butik.

Tala med hela kroppen och dina kunder kommer att lyssna. Profilreklam är effektiv reklam och skapar trovärdighet för ditt företag. Bär ditt varumärke vid hjärtat. Eller på huvudet, på byxorna eller i en presentask på väg till din nästa kund.

Case: Carriers flyttbutik

Driva privatkunder till den nya flyttsajten

Vi gav Carriers nya flyttsajt en springstart med sökmotoroptimerade texter (SEO), som lockar besökarna till den fysiska butiken på Götgatan 87 i Stockholm. I uppdraget tog vi även fram ett pressmeddelande (PM) som rörde andra nyheter inom koncernen. Pixalero står för webb och design.

”Vi har den kunskap och erfarenhet som behövs för att din flytt ska gå så smidigt som möjligt. Du kan känna dig som hemma med oss.” – Jack Wiklund, Carrier

Case: SMART

App, app - köra bil ger inga poäng!

Uppdraget var att sälja en app som är gratis och till och med ger användarna poäng som kan omsättas i riktiga belöningar. Enkelt? Texterna gör sitt jobb och bara två månader efter släppet i Göteborg gick man vidare och utvecklade SMART för en lansering i Stockholm. Tamburlane har trollat fram designen.

SMART förvandlar dina vardagsresor till en rolig tävling, där du vinner riktiga priser genom att göra smartare, smidigare och mer medvetna val i trafiken.

Case: Aspuddens

Sökmotoroptimerade texter till ny webbsida

Uppdraget var att skriva texter som gillas av besökarna och fångas upp av sökmotorerna (SEO) till nya webbsidan för Aspudden Distribution & Tryck AB i Stockholm. Sajten levererades av Pixalero.

Vi är en helhetsleverantör inom tryck, logistik och distribution. Med över 40 år i branschen kan vi erbjuda professionella, flexibla och unika lösningar som möter dina behov, målsättningar och förhoppningar.